
Danimarka’ya seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sahip oldukları pasaport türüne göre bu seyahatleri için vize almalarının gerek olup olmadığı farklılık göstermektedir. Danimarka, Schengen ülkelerinden biri olarak, özellikle ülkemiz vatandaşları tarafından en sık sorulan sorulardan biri olan Danimarka’ya Schengen vizesi ile gidilir mi? Sorusuyla sıkça karşılaşılmaktadır.
Bu soruya da yanıt olarak; Danimarka, kısa süreli seyahatler için Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Danimarka Schengen vizesi talep ederken, Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız bu kısa süreli yani 90 güne kadar Danimarka seyahatlerini vize almalarına gerek olmadan gerçekleştirebilmektedir.
Kişilerin pasaport türü fark etmeksizin 90 günün üzerindeki Danimarka seyahatleri içinse Danimarka D tipi vize almaları gerekmektedir. Danimarka vizesi kişilerin mutlaka ülkemizdeki yetkili temsilciliklerden seyahat tarihine kadar vizelerini almaları gerekmekte, aksi takdirde seyahatlerini gerçekleştirememektedirler.
Danimarka Vize Türleri
Danimarka’ya seyahat etmek isteyen kişilerin mutlaka seyahat amaçlarını belirlemeleri ve bu seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvurmaları gerekmektedir. Kişilerin başvuruda bulunabilecekleri pek çok farklı vize türü bulunurken, Danimarka vize türleri şöyledir;
- Danimarka Turistik Vize
- Danimarka Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Danimarka Ticari Vize
- Danimarka Eğitim Araştırma Vizesi
- Danimarka Transit Vizesi
- Danimarka Kültürel, Spor ve Konferans Vizesi
- Danimarka Şoför Vizesi
Danimarka Vize Başvurusu
Danimarka seyahatleri için vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin bu başvuru için öncelikle seyahat amaçlarını belirlemeleri daha sonra da bu seyahat amacına denk gelen vize türünü seçmeleri ve bu vize türü için süreci ilerletmeleri gerekmektedir.
Danimarka vize başvurusu sürecinde en önemli noktalardan biri olan gerekli evrakların güncel, doğru bilgilerle ve en önemlisi eksiksiz olarak hazırlanmasıdır. Bu evrakların eksik veya hatalı olması sürecin bir hayli uzamasına neden olabildiği gibi vize başvurusunun reddedilmesine de sebebiyet verebilmektedir.
Seyahat planlarından en geç 1 ay, en erken ise 3 ay önce kişiler Danimarka vize başvurusu yapmaları bunun için de randevularını almaları gerekmekte, randevusuz vize başvurusu yapılamamaktadır. Danimarka seyahatleri için kişiler, kısa süreli vize başvuruları için Danimarka Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine, uzun süreli vize başvuruları için ise direkt olarak Danimarka temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir ve her ikisi için de randevu alınması zorunludur.
Danimarka Schengen vizesi için kişilerden parmak izi taraması istenmekte, özellikle son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi için parmak izi taraması yaptırmamış olanların vize randevularında mutlaka bizzat orada olarak parmak izi taramalarını yaptırmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yeni evli çiftlerden kızlık soyadının bulunduğu pasaportun mutlaka yeni soyadı ile değiştirilmesi talep edilmekte, bu hususta da dikkatli olunması gerekmektedir.
Tek Vize’yi tercih ederek, vize sürecinizi en sorunsuz ve en hızlı sürede sonuçlandırabilir, vize danışmanlık hizmetlerimiz sayesinde en uğraşsız şekilde bu süreci atlatabilirsiniz.
Danimarka Vize Randevusu
Danimarka seyahatleri için gerekli tüm evrakları hazırlayan kişiler, Danimarka vize randevusu alarak bu evrakların teslimi ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi ile vize başvurularını tamamlayabilmektedir.
Danimarka vize randevusu ise kişilerin vize türüne göre başvuruda bulunmaları gereken yetkili birimlere resmi web sitesi üzerinden online olarak alınmakta, kişiler bu randevular için gerekli adımları ve işlemleri tamamladıktan sonra uygun bir gün ve saate randevu oluşturabilmektedirler.
Randevu gününde orada bulunan kişiler, evrakların teslimi ve gerekli işlemlerin tamamlanması için bizzat orada bulunmalıdır.
Tek Vize olarak bizler, vize danışmanlık hizmetlerimiz ile sizlerin vize sürecini en yakından takip ederek, en doğru şekilde sonuçlanmasını sağlıyoruz. Vize sürecinde ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetleri uzman ve deneyimli ekibimizle sunarken, bu süreçte ihtiyacınız olan tüm gereklilikleri büyük bir özen ve özveri ile gerçekleştiriyor, çok uygun fiyatlarla sizlere hizmet veriyoruz.
Danimarka Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler
Danimarka’ya seyahat etmek isteyen ve bunun için vizeye ihtiyaç duyan kişilerin, vize başvurusunda bulunabilmeleri için öncelikle Danimarka Konsolosluğu tarafından talep edilen gerekli evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Kişilerden talep edilen gerekli evraklar, kişilerin meslek durumlarına ve yaşam standartlarına göre değişirken, aynı zamanda başvuru yapılacak olan vize türüne göre de talep edilen evraklar değişiklik göstermektedir. Doğru evrakların hazırlanması son derece önemli olurken, özellikle en çok başvuruda bulunulan vize türü olan Danimarka turist vizesi için gerekli evraklar oldukça merak edilmektedir. Danimarka vizesi için gerekli olan belgeler ise şöyledir;
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Vize talep dilekçesi
- En az 2 boş sayfası bulunan, 10 yıldan önce alınmış olmayan, herhangi bir yıpranması bulunmayan Pasaport
- Danimarka vize başvuru formu
- Danimarka seyahatini kapsayan seyahat sağlık sigortası
- En geç son 6 ay içerisinde çekilmiş ve herhangi bir Schengen vizesi için daha önce kullanılmamış, 3,5×4,5 cm ölçülerinde ve beyaz arka fona sahip 2 adet biyometrik fotoğraf
- Danimarka seyahati için gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
- Danimarka seyahati için konaklama rezervasyonu
- Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olarak alınması gereken, mutlaka aktif olarak kullanılan banka hesabının son 3 aylık banka hesap dökümü
- İşverenler için; Ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi ve SGK veya Bağ-Kur hizmet dökümü belgeleri
- Sigortalı çalışanlar için; SGK işe giriş belgesi, son 3 aya ait maaş bordrosu ve hizmet dökümü
- Öğrenciler için; Öğrenci belgesi
- Kişilerin sahip oldukları mal varlıklarını gösteren araç ruhsatı, ev veya arsa tapuları, kira geliri veya gelirleri gibi durumların belgeleri
- Emekliler için; Emeklilik belgesi, banka hesap özeti fotokopisi
- Akademik veya eğitim için; Üniversite veya akademik kurumdan gönderilen kabul mektubu
- Öğrenci, işsiz ve ev hanımları için; Sponsor dilekçesi
- 18 yaşından küçükler için; Muvafakatname belgesi
Danimarka Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Danimarka vizesi kaç günde çıkar? Sorusuna yanıt olarak; Danimarka Konsolosluğu’nun bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşamaması ve kişilerden ek belge talep edilmemesi durumunda bu vize başvurularının değerlendirilip sonuçlandırılma süresi yaklaşık 7 ila 15 iş günüdür.
Ancak olası aksaklıklar oluşması durumunda bu sürecin 1 aya kadar uzayabildiğini söylemek gerekmektedir. Bu nedenle de kişilerin vizelerini ve seyahat planlarını garantiye alabilmeleri için en geç 1 ay öncesinden randevularını alarak vize başvurularını tamamlamaları tavsiye edilmekte, aksi takdirde kişiler planladıkları seyahati vizenin henüz çıkmaması sebebiyle gerçekleştirmeyebilmektedir.
Danimarka Vize Ücretleri
Danimarka vize ücretleri, kişilerden vize harç ücreti ve hizmet bedeli olarak talep edilmekte, kişilerin bu ödemeleri belirtilen banka hesabı veya hesaplarına yaparak dekontlarını da mutlaka almaları gerekmektedir.
Kişilerden talep edilen bu vize harç ücreti ve hizmet bedelinin içerisine, kişilerin bu süreçte çeşitli form, evrak ve işlemler için yaptığı masraflar dahil değildir. Kişilerin bu masrafları da yine cebinden ayrı olarak yapması gerekmektedir.
Bunun yanı sıra vize sürecinde gerekli desteği almak ve bu süreci kolayca atlatabilmek için vize danışmanlık hizmeti talep eden kişilerin, bu hizmet için de bir ücret ödemesi gerekirken, bu ücretler firmadan firmaya değişiklik göstermektedir.
Danimarka vize harç ücretleri, vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu hususta özellikle fiyatları aynı olan tüm vize türleri için yetişkinlerden 80 Euro vize harç ücreti talep edilirken, hizmet bedeli olarak da 30 Euro talep edilmektedir.
Ancak bazı vizeler ve özellikle Danimarka D tipi vizeler daha farklı ve daha yüksek vize harç ücretlerine sahiptir. Bu hususta; Aile Birleşimi Vizesi ve Çalışma vizesi için kişilerden 140 Euro talep edilmekte yine hizmet bedeli olarak 30 Euro ödenmesi gerekmektedir.